Zonnepanelen wattpiek

Wanneer je informatie aan het inwinnen bent over zonnepanelen, dan zul je veel technische termen tegenkomen. Zonnepanelen wattpiek zal een veelgenoemde term zijn in het lijstje, en klinkt ook vrij ingewikkeld. Gelukkig is de term zonnepanelen wattpiek niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Zonnepanelen wattpiek wil niet meer zeggen dan het vermogen dat de panelen zullen opbrengen wanneer de zon er op schijnt. Omdat Nederland nooit het maximale zou kunnen halen doordat de weersomstandigheden er niet naar zijn. Om toch eenheden te kunnen aangeven wordt er dan ook gerekend met Wattpiek.

1 zonnepanelen wattpiek staat gelijk aan 0,85 Kwh en dit wil dus eigenlijk zeggen 4500 wattpiek gelijk zal zijn aan 3825 Kwh. Een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 3500 Kwh per jaar, ofwel 4500 wattpiek. Dus wanneer we ons gehele stroombehoefte zelf zouden willen opwekken, dan zouden we dus op zoek moeten naar een aantal zonnepanelen die samen voor 4500 wattpiek kunnen zorgen zodat we zelf 100% onze eigen stroom kunnen opwekken.

Uiteindelijk blijft Kilowattuur het belangrijkste

Ondanks de vele termen, we moeten onthouden dat uiteindelijk kwh (Kilowattuur) het meeste telt omdat het uiteindelijke verbruik berekend zou worden in kilowattuur. Veel mensen en ook veel bedrijven zeggen dat wattpiek het belangrijkste is, maar het is slechts een aanduiding en ondanks dat een berekening kan zeggen dat de zonnepanelen wattpiek in totaal 4500wp zal zijn, dan wil dat nog niet zeggen dat deze dit ook daadwerkelijk zullen halen.

De uiteindelijke opbrengst kan de ene keer hoger uitvallen dan de andere keer. Dit heeft weer te maken met verschillende omstandigheden, bijvoorbeeld de hoeveelheid licht die op de panelen komt. Wanneer er een jaar heel lang en heel vaak de zon schijnt, dan zul je dit aan de uiteindelijke opbrengst zien, maar ook wanneer het slecht weer is geweest een jaar lang of wanneer de omvormer goed of niet goed overeenstemt met de panelen dan zal dit te merken zijn aan de opbrengst.

De zonnepanelen wattpiek wordt dus sterk beïnvloed door verschillende omstandigheden, en de uiteindelijke opbrengst kan dus ook het beste berekend worden in kwh. Meten is weten, en wanneer je een heel jaar kunt kijken wat de uiteindelijke opbrengst is, dan zie je dus wat de zonnepanelen daadwerkelijk doen.

Zonnepanelen wattpiek berekenen

De mogelijke zonnepanelen wattpiek opbrengst is ook van tevoren te berekenen, hiervoor zijn op het internet verschillende grafieken te vinden en bij de energieleverancier kan er met behulp van een programma een berekening worden gedaan. Een berekening zou in dit geval gedaan worden met behulp van een simulatie.

Toch blijft het ondanks alles een vrij lastig klusje om de daadwerkelijke opbrengst zonnepanelen wattpiek te berekenen en daarom is de beste optie altijd nog een jaar uitproberen en na dit jaar de uiteindelijke opbrengst te bekijken. Op deze manier ben je zeker van de opbrengst zonnepanelen wattpiek.

Wil je meer weten over zonnepanelen, en over de opbrengst die zonnepanelen kunnen opleveren? Op onze website is tal van informatie te vinden over zonnepanelen en alle apparatuur die erbij hoort.