Subsidie voor Zonnepanelen of Zonneboilers

Subsidie voor zonnepanelenDoor het grote aanbod van zonnepanelen wordt het nog aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. De prijs van zonnepanelen ligt steeds lager terwijl de kwaliteit alsmaar om hoog gaat. Naast het feit dat zonnepanelen voor u geld oplevert door eigen stroom te gebruiken of te verkopen. Is het ook nog eens erg goed voor het milieu.

Zonnepanelen subsidie vanaf 2012

Mede doordat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, helpt de overheid particulieren maar al te graag (goedkoper) aan zonnepanelen. Vanaf 2012 heeft de regering een subsidie potje beschikbaar gesteld. Zo was er in 2012 een bedrag beschikbaar gesteld van 22 miljoen euro en in 2013 maar liefst 30 miljoen euro. Er zijn daarnaast ook nog lokale regelingen bij gemeenten en provincies beschikbaar. Dit is geheel afhankelijk van waar u woonachtig bent.

Huidige situatie en toekomst.

Op dit moment is de landelijke subsidie voor 2012 (allang) verbruikt en de zonnepanelen subsidie van 2013 is helemaal verbruikt sinds augustus. Op dit moment is er nog niets concreets over een nieuwe regeling voor 2014. Men verwacht dat er een nieuwe subsidie regeling zal worden getroffen mede doordat de vorige subsidies een groot succes waren. We kunnen er helaas niet 100% zeker van uitgaan, kijkend naar de huidige economische situatie en de wisselende berichten vanuit de politiek. Kijk voor meer informatie op Agentschap NL, voor actuele informatie omtrent subsidie.

Voor zonneboilers is er geen subsidie

Sinds 2011 kan er voor het aanschaffen van zonneboilers helaas geen subsidie worden verkregen bij de regering. Het is overduidelijk dat de overheid de nadruk vooral heeft gelegd op zonnepanelen, omdat die ook het meest rendabel zijn en daardoor ook veel beter zijn voor het milieu. Het kan echter wel zo zijn dat een provincie of gemeente een lokale regeling heeft voor zonneboilers. Probeer daarom altijd even bij uw lokale provincie of gemeente naar verschillende opties te informeren. Mocht er geen subsidie zijn, dan kunt u altijd afwachten of er in 2014 nog een regeling word getroffen. Blijkt dat die er ook inzit dan nog is het zeer nuttig om een zonneboiler aan te schaffen. Deze zal uw energierekening verlagen en u draagt uw steentje bij aan het milieu. Een win-win situatie!

Zonnepanelen vergelijken nog belangrijker

Dat er geen zonnepanelen subsidie meer beschikbaar is, is spijtig maar verder geen ramp. Een slimme particulier schaft ook zonder een subsidie zijn zonnepanelen aan. Het bespaart je op de lange termijn erg veel geld. Op het moment van aanschaf kan je ook geld besparen door zonnepanelen vergelijken. Mede doordat de zonnepanelen subsidie pot op is, is het nu alleen nog maar belangrijker geworden om eerst goed zonnepanelen te vergelijken voordat je tot koop overgaat. Ben je nog niet helemaal overtuigd over de voordelen van zonnepanelen? Lees die dan snel op de voordelen zonnepanelen pagina!

 

Zonnepanelen subsidie