Zonnepanelen voor boot

Ben je de eigenaar van een boot, en zoek je een handige en indrukwekkende manier om voortaan stroom op je boot te krijgen zonder dat je daarvoor kabels naar de kant hoeft te trekken om stroom te hebben of de accu op te laden? Dan kunnen zonnepanelen voor boot hier de ideale oplossing bieden.

Bij boten wordt de stroom vaak net als bij een auto opgewekt via de motor, die de accu zal opladen wanneer je aan het varen bent. Je hebt dus wel stroom, maar je moet vaak opletten dat je de accu niet leeg trekt wanneer je bent aangemeerd.

Met zonnepanelen voor boot is dit probleem voortaan opgelost, en loop je nooit meer de kans dat je accu leeg zal zijn. Door gebruik te maken van kleine zonnepanelen voor boot zul je voortaan altijd stroom aan boord hebben, bovendien is het gratis stroom die je zelf opwekt.

Grootte van zonnepanelen voor boot

Er ontstaat nogal eens twijfel over de ideale grootte zonnepanelen voor boot, en mensen die een boot bezitten vragen zich dan ook weleens af hoe groot de zonnepanelen zouden moeten zijn. Over het algemeen is er voor de grootte van zonnepanelen voor boot een simpele vuistregel, en die luidt “hoe groter de boot, de groter de panelen”.

Dit heeft alles te maken met het feit dat een groter zonnepaneel meer licht kan opvangen, en uiteindelijk dus ook meer licht kan omzetten naar stroom. Natuurlijk moet je ook kijken naar wat je precies doet met je boot, en van wat voor apparatuur je gebruik maakt. Gebruik je weinig apparatuur dan zul je ook een lager stroomverbruik hebben dan wanneer je veel apparatuur gebruikt. Al deze zaken moet je rekening mee houden bij de aanschaf keuze van zonnepanelen voor boot.

Wat is het verschil met normale panelen ?

 

De zonnepanelen voor boot en camping zijn een stuk anders dan bijvoorbeeld zonnepanelen voor huizen. Een groot en merkbaar verschil is de flexibiliteit van de panelen. Bij zonnepanelen voor boot is over het algemeen rekening gehouden met de vormgeving en ruimte op boten. Op een boot heb je natuurlijk niet de zelfde ruimte als op het dak van je huis, en daarom is het van belang om goed gebruik te maken van de ruimte die je wel hebt.

Ook zit de bevestiging natuurlijk heel anders in elkaar, en zijn de panelen flexibel gemaakt zodat ze strak tegen verschillende ondergronden geklemd kunnen worden. Ondanks dat de zonnepanelen voor boot flexibel zijn, is er ook gedacht aan duurzaamheid en dat ondanks alles het materiaal toch nog zeer stevig is. Zo zijn de panelen vaak voorzien van een speciale coating die bestand is tegen diverse weersomstandigheden maar ook tegen bijvoorbeeld grote hagelstenen.

 

Meer informatie over zonnepanelen voor boot

 

We geven hier een stukje basis informatie over de panelen en mogelijkheden, maar natuurlijk is het altijd verstandig om je te laten adviseren door een professional, die je ook advies kunt geven die afgestemd is op bijvoorbeeld het formaat van je boot maar ook jes stroomverbruik.