Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wanneer je besluit om zonnepanelen aan te schaffen, dan begrijp je dat dit om een redelijke uitgave zal gaan. Erg belangrijk met dit soort uitgaves is dat er naast de prijs ook naar de kwaliteit gekeken zal worden.

Bij de aanschaf ben je al gauw €5000 of meer kwijt, en je wilt er dan natuurlijk wel zeker van zijn dat je na deze uitgave beschikt over de beste zonnepanelen en dan niet alleen kwalitatief gezien, maar ook of het wel de beste zonnepanelen zijn die aansluiten bij je behoeften.

Beste zonnepanelen vanuit een kwalitatieve visie

Wanneer we naar de beste zonnepanelen kijken vanuit kwaliteit, dan komen we al gauw uit bij zonnepanelen die goed getest zijn. De beste zonnepanelen zijn panelen die gemaakt zijn van duurzame materialen, en die er ook op gemaakt zijn om een tijd mee te kunnen.

Zonnepanelen moeten minimaal 20 jaar meegaan, en door de weersinvloeden is het begrijpelijk dat je dan moet werken met goede materialen om deze 20 jaar en het liefste 30 jaar te kunnen realiseren. De panelen moeten bestand zijn tegen hitte en ook tegen kou en vocht. Om te kunnen kijken naar de kwaliteit zijn er een aantal tests in het leven geroepen die zouden moeten aanduiden hoe goed de panelen zijn.

Er zijn een aantal bekende testen die de zonnepanelen grondig testen op kwaliteit. Wanneer de zonnepanelen door deze tests zijn gekomen dan kunnen we er vanuit gaan dat we spreken over de beste zonnepanelen die er zijn.

De tests zijn:

De Photon test – Photon is een blad dat bepaalde producten test, waaronder zonnepanelen en ook omvormers en nog veel meer. Ze worden getest op duurzaamheid, kwaliteit en ook hoe ze bijvoorbeeld reageren op bepaalde weersinvloeden en temperaturen. Er worden veel en verschillende tests uitgevoerd, en dit gebeurd bij veel zonnepanelen waardoor Photon een realistisch verslag kan geven over verschillende soorten kwaliteit zonnepanelen.

De Tüv test – Tüv is vrijwel hetzelfde als Tno in Nederland, maar dan in Duitsland. Ze testen de kwaliteit van zonnepanelen en ook de veiligheid. Bij het testen kijken ze naar verschillende weersinvloeden, die ze ook nabootsen en ook testen ze de panelen op veiligheid of ze bijvoorbeeld niet kunnen breken of er druk op kan komen te staan.

Beste zonnepanelen vanuit een persoonlijke visie

Bij zonnepanelen is natuurlijk de kwaliteit belangrijk, maar ook moeten de zonnepanelen overeenstemmen met de persoonlijke behoeften. Hierbij wordt vaak gekeken naar de prijs, en naar het rendement.

Hoe meer de zonnepanelen uiteindelijk opleveren in besparingen, maar ook in winst is natuurlijk het meest interessante onderdeel. Om een goed rendement te behalen spelen verschillende factoren zoals de hoeveelheid panelen, het merk en uiteindelijk wat het zal kosten. Ook kunnen zaken meespelen als schaduw, en op welke kant van het dak de zon voornamelijk staat. Door de panelen dan ook op de juiste manier te installeren is het mogelijk om een hoger rendement te halen. Om dit allemaal te kunnen bereiken zijn vooral de beste zonnepanelen nodig die perfect aansluiten bij de persoonlijke behoefte.