Wat kosten zonnepanelen?

De vraag die veel de ronde gaat bij huizenbezitters en mensen die graag zonnepanelen zouden aanschaffen is natuurlijk “Wat kosten zonnepanelen nou eigenlijk ?”. Dit is een vraag waarop vaak verschillende antwoorden te vinden zijn, en dit heeft er vooral mee te maken dat het lastig is om een inschatting te maken.

Kosten zonnepanelen vergelijken, en alles over de kosten te weten komen? Dan is het verstandig om in eerste instantie na te gaan hoeveel stroom je verbruikt, en of je gedeeltelijk of volledig je stroom wilt gaan opwekken door middel van zonnepanelen. Wil je zelf alle stroom opwekken, dan zul je gemiddeld aan 3500kw per jaar moeten denken en om aan deze hoeveelheid stroom te komen zullen er gemiddeld rond de 15 zonnepanelen nodig zijn. In dit geval kosten zonnepanelen tussen de €5000 en €7500, het uiteindelijke bedrag is natuurlijk wel weer afhankelijk van het gekozen merk en ook zaken zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van de panelen.

Natuurlijk kosten zonnepanelen een hoop geld, ondanks dat je er ook uiteindelijk weer goed mee terug kunt verdienen. Om het interessanter te maken om zonnepanelen aan te schaffen is het in sommige steden en gemeenten mogelijk om een subsidie aan te vragen, en zo kosten zonnepanelen uiteindelijk een stuk minder.

Kosten zonnepanelen drukken met behulp van subsidie

In Nederland is het mogelijk om een deel van de aanschafkosten van zonnepanelen terug te krijgen. De subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen kunnen behoorlijk oplopen, en bij de aanschaf van bijvoorbeeld 15 stuks kosten zonnepanelen al gauw €1000 euro minder.

De subsidies worden gegeven in een aantal steden en gemeenten, en het zou goed kunnen zijn dat er in jou gemeente subsidies worden vrijgegeven voor zonnepanelen, online is hier veel informatie over te vinden.

 

Kosten zonnepanelen uiteindelijk niet meer dan de normale rekening ?

Met zonnepanelen bespaar je vrijwel altijd, maar naar mate je meer verbruikt zul je natuurlijk ook meer besparen. De besparing met zonnepanelen ligt al gauw tussen de 300 en 1000€ per jaar in eerste instantie kosten zonnepanelen dan ook best wel behoorlijk wat geld, maar wanneer deze zijn terugverdiend zal de maandelijkse besparing al helemaal groot zijn. Hierdoor kosten zonnepanelen uiteindelijk niet meer dan de normale stroomrekening, en dit is dan ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om ze op het dak te plaatsen.

Zonnepanelen bieden veel voordelen

We hebben het net gehad over het geld dat je kunt besparen, maar naast het besparen hebben zonnepanelen nog wel een aantal andere voordelen, zo ben je er zeker van dat je gebruik maakt van groene stroom en maak je dus ook gebruik van een milieuvriendelijke oplossing voor stroom, ze zijn schoon en gaan lang mee.

Het grootste voordeel is natuurlijk het geld dat je ermee kunt verdienen, je verdiend namelijk altijd geld met zonnepanelen, of het nu komt door de besparing of simpelweg doordat je meer stroom opwekt dan je nodig hebt. Het is niet alleen voordelig, maar ook nog een keer leuk om zelf stroom op te wekken.