Levensduur zonnepanelen

Het kopen van zonnepanelen is een dure investering, en daarom is het natuurlijk dat deze investering ook daadwerkelijk de moeite waard zal zijn en dat de levensduur zonnepanelen ook zo hoog zal zijn als beloofd en gezegd.

De uiteindelijke levensduur zonnepanelen wordt bepaald door een aantal punten die we hier zullen doornemen. Bij de aanschaf van zonnepanelen, is het een goed punt om rekening mee te houden en ook echt wel belangrijk gezien het feit dat om veel geld en een investering gaat waar je uiteindelijk natuurlijk iets wilt overhouden.

De gemiddelde verwachte levensduur van zonnepanelen is tussen de 18 en 25 jaar, en de onderstaande punten kunnen goed bijdragen aan de levensduur.

De kwaliteit

Het grootste punt dat telt wanneer we het over levensduur zonnepanelen hebben is natuurlijk de algemene kwaliteit van de panelen. De kwaliteit zegt veel over de uiteindelijke levensduur zonnepanelen. Er zijn diverse merken zonnepanelen verkrijgbaar en dan ook in verschillende prijsklassen.

Het merk wil niet altijd iets zeggen over de kwaliteit, en dus ook niet over de levensduur hoewel fabrikanten dit natuurlijk vaak wel zullen beweren. De zonnepanelen moet over het algemeen kwalitatief goed in elkaar zitten, en dan zowel het buitenste materiaal als het binnenste materiaal. Als er gebruik is gemaakt van duurzame materialen, dan zal dit natuurlijk ook de levensduur zonnepanelen bevorderen.

De bevestiging

 

Er zijn verschillende bevestigingsmethoden om de panelen op het dak te bevestigen, echter dient er wel rekening mee te worden gehouden dat de panelen te maken krijgen met verschillende weersinvloeden zoals hitte, regen, wind, kou en zelfs hagel. De panelen zullen het dus zwaar te verduren krijgen en hier kan de bevestiging dan ook de levensduur zonnepanelen enorm verbeteren.

Al zijn de zonnepanelen van een uitmuntende kwaliteit, ook de bevestiging moet in orde zijn zodat de panelen bijvoorbeeld niet van het dak afwaaien maar ook dat er geen druk op komt te staan waardoor de panelen kunnen knappen / breken. De bevestiging wordt vaak onderschat, maar is echt cruciaal bij het verhogen van de levensduur zonnepanelen.

 

Onderhoud vergroot levensduur zonnepanelen

 

Ondanks dat zonnepanelen vrijwel onderhoud vrij zijn, is het toch verstandig om ze geregeld te controleren. Vooral vuil kan een boosdoener zijn, en daarom is het beter om standaard de panelen 1 keer per jaar schoon te laten boenen. Het kan de levensduur zonnepanelen verhogen, maar ook de stroomopbrengst.

Wanneer de panelen vies zijn, zou het kunnen voorkomen dat de opbrengst lager is door de vuiligheid. Goed onderhoud en het regelmatig controleren van de panelen kan helpen de levensduur te vergroten.

 

Laat je goed informeren

 

Informatie is zeer belangrijk bij de keuze van zonnepanelen. Welk merk staat bekend als duurzaam, of van welk materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt. Het is een goed idee om jezelf zo veel mogelijk af te vragen, en hier dan ook voldoende informatie over in te winnen.

De levensduur zegt uiteindelijk veel over de besparingen en winsten die gemaakt zullen worden, en daarom is het van belang om de tijd te nemen voor de beslissing en vooral je goed te laten informeren door een professional.