De zonnepanelen prijs

Wanneer je op zoek bent naar een zonnepanelen prijs berekening, dan zul je al gauw tot de ontdekking komen dat de prijzen enorm van elkaar verschillen. Dit heeft te maken met de manier waarop de zonnepanelen prijs is opgebouwd, en de uiteindelijke prijs komt voort uit een aantal zaken waarop je wel moet letten als je zonnepanelen gaat aanschaffen.

De opbouw van de zonnepanelen prijs gaat als volgt te werk:

Als eerste moet er berekend worden hoeveel kosten er in het plaatsen gaan zitten, en vaak zijn deze kosten naast de aanschafkosten van de panelen en de omvormer het hoogste. Dit heeft natuurlijk te maken met het bedrijf die de panelen komt plaatsen, en om te besparen op deze kosten zou je natuurlijk kunnen kiezen om ze zelf te plaatsen zodat de zonnepanelen prijs over het gehele kostenplaatje omlaag gaat.

De prijs voor het plaatsen van 6 zonnepanelen ligt tussen de €550 en €650, en dit is dan inclusief arbeidsuren en de gebruikte materialen.

Vervolgens moeten we denken aan de zonnepanelen en de omvormer voordat we de daadwerkelijke zonnepanelen prijs kunnen bepalen. Om een zo’n duidelijk mogelijke indicatie te maken moet er gelet worden op bijvoorbeeld het materiaal van de panelen en de omvormer, en zo ook de kwaliteit en het merk en het materiaal dat gebruikt gaat worden voor de bevestiging. Uiteindelijk kun je gemakkelijk een berekening maken van de zonnepanelen prijs.

All-in zonnepanelen prijs

Deze optie wordt het meeste gekozen, simpelweg doordat het het makkelijkst is en je er geen omkijken meer naar hebt. Wanneer je alles los besluit te doen, dan hoeft het niet altijd te zeggen dat dit ook goedkoper is, het kan namelijk in sommige gevallen toch voordeliger zijn om te kiezen voor de All-in zonnepanelen prijs.

Wanneer je kiest voor deze optie, dan kies je automatisch voor het gemak van een all-in oplossing en dit wil ook zeggen dat het bedrijf waarmee je in zee gaat vaak ook nog helpt met het aanvragen van de subsidie op zonnepanelen ( wanneer dit mogelijk is in de woonplaats of provincie).

Ook hier een uiteenlopende zonnepanelen prijs

We weten allemaal dat de prijzen van zonnepanelen nogal uiteen lopen, en dit heeft onder andere te maken met de prijs van de zonnepanelen maar ook met de kwaliteit en het merk. Wanneer je kiest voor een all-in oplossing, dan komen er natuurlijk ook de kosten bij voor het plaatsen en het materiaal dat nodig is voor het aanbrengen van de panelen.

Ondanks dat het moeilijk is om een prijsindicatie te geven voor de All-in zonnepanelen prijs, proberen we toch 2 indicaties te geven om je zo een inzicht te geven in wat ongeveer de kosten zullen zijn.

Prijs bij 6 panelen: Wanneer je besluit om bijvoorbeeld 6 panelen aan te schaffen, dan zul je ongeveer tussen de €3250 en €3750 kwijt zijn inclusief btw. Met 6 panelen zou je zo’n €300 tot €350 euro per jaar kunnen besparen.

Prijs bij 15 panelen: Wanneer je 15 panelen aan zou schaffen, dan kun je rekenen op een prijs van tussen de €7250 en €7600 inclusief btw. De besparing zou dan jaarlijks ongeveer neerkomen op een bedrag tussen de €740 en €795, de besparing wordt bepaald door de hoeveelheid zon en ook hoe goed de panelen functioneren.